Chiftele de cartofi cu sos de rosii

Printeaza

Chiftele de cartofi cu sos de rosii din: cartofi, usturoi, faina, ulei, rosii, bulion, ceapa, busuioc, gogosar, verdeata, vegeta, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele de cartofi cu sos de rosii

  • 5-6 cartofi
  • 4-5 căţei de usturoi
  • făină
  • ulei
  • 2 roşii
  • o ceaşcă mică de bulion
  • 1 ceapă
  • busuioc
  • 1 gogosar
  • verdeaţă
  • vegeta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă. După ce s-au răcit se dau pe răzătoarea mare, se adaugă usturoiul pi­sat, o linguriţă de vegetâ, o lingură de făină şi se amestecă.

Se ia cu o lingură din compoziţie, se dă forma unei chiftele, se dă prin făină şi se pră­jeşte în ulei încins.

Pentru sos: ceapa şi ardeiul se curăţă, se taie mărunt şi se, călesc 5 minute în ulei. Se adaugă roşiile decojite, tăiate felii, bulionul, sare, piper, vegeta, busuioc. Se mai fierbe 10 minute.

Chifteluţele se servesc calde, cu sosul lângă ele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.