Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel

Printeaza

Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel din: cartofi, ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, sare, piper, unt, ulei, pesmet, ou.

Chiftele_de_cartofi_cu_marar_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 5 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri mărar tocat
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 100 g pesmet
  • 1 ou

Mod de preparare:

Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi şi-i laşi să se răcească. După ce i-ai curăţat, îi zdrobeşti, adaugi ceapa tocată, usturoiul pisat, oul, verdeaţa, untul şi sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine.

Incingi uleiul într-o tigaie şi fornfezi cu mâna umedă biluţe pe care le aplatizezi. Dai chiftelele prin pfesmet şi le prăjeşti pe ambe­le părţi. Le scoţi pe un şervet absorbant, pentru a se elimina excesul de ulei.

Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel

Chiftele_de_cartofi_cu_marar_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.