Chiftele de carne de porc si de vaca

Printeaza

O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei.

Ingrediente:

  • 400 g carne de vacă
  • 200 g carne de porc
  • 200 g fran­zelă
  • 1 g piper
  • 100 g ceapă
  • 200 g cartofi
  • 1 legătură verdeaţă
  • sare
  • 1 ou
  • făină
  • ulei

Mod de preparare:

Se trec prin maşina de tocat carnea de vacă, carnea de porc, pîinea muiată in apă rece şi scursă bine, ceapa că­lită, cartofii şi verdeaţa.

Se adaugă un ou întreg, sare şi puţin piper pisat.

Se amestecă bine şi se formează chiftele, care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins. Se servesc calde sau reci.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir   Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]

Chiftele de vinete cu branza/cascaval

Chiftele de vinete cu branza/cascaval

Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare.   Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval/branza 150 ml ulei sare   Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, […]

 

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt   Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne. Se stoarce bine pâinea înmuiată […]

Chiftele de pui in sos picant

Chiftele de pui in sos picant

Chiftele de pui in sos picant din: carne tocata de pui, patrunjel, marar, ceapa, usturoi, cartof, ou, rosii, ardei rosii, sare, piper, ulei, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 legatura pătrunjel 1 legatura mărar 2 cepe mijlocii 2-3 căţei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 roşii mari 2 ardei roşii […]

 

Chiftele de curcan cu ghimbir

Chiftele de curcan in pesmet

Chiftele de curcan in pesmet din: carne de curcan, ceapa, usturoi, patrunjel, ou, pesmet, lapte, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată de curcan o ceapă mică 2 căţei de usturoi câteva fire pătrunjel un ou 2 linguri pesmet 100 ml lapte ulei, pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Se trece ceapa curăţată şi […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.