Chiftele de carne cu oua

Printeaza

Chiftele de carne cu oua din: carne tocata de vitel, gaina, oua de prepelita, bacon afumat, ceapa, unt, pemset, ciuperci, bulion, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele_de_carne_cu_oua

  • 200 g carne tocata de vitel
  • 2 oua de gaina
  • 4 oua de prepelita
  • 2 felii bacon afumat
  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • pesmet fin
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri ciuperci
  • o lingura bulion
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă fină, care se amestecă apoi cu ouăle de găină, sare şi piper.

Ouăle de prepeliţă se fierb tari şi se curăţă de coajă. Apoi, se învelesc în carne tocată şi, cu mâna umedă, se formează bile uniforme care se trec prin pesmet.

Intr-un vas, se căleşte ceapa în ulei şi, după ce s-a înmuiat, se pun bilele de carne cu ouă.

Se lasă 5 minute, cât să se rumenească uşor, se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi ciupercile.

Se lasă un pic să se înmoaie şi baconul şi apoi se toarnă apă şi se fierbe acoperit pentru 20 de minute.

Se toarnă apoi bulionul desfăcut cu puţină apă şi se mai ţine 10 minute la fiert. Se servesc cu garnitură de cartofi fierţi.

Chiftele de carne cu oua

Chiftele_de_carne_cu_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.