Chiftele la cuptor

Printeaza

O reteta de chiftele la cuptor din: amestec de carne tocata, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper.

Ingrediente:Chiftele la cuptor

  • 1,5 kg carne amestec tocata
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3 felii paine
  • 3 oua
  • faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui carnea tocată într-un castron, adaugi pâinea în­muiată în apă şi stoarsă bi­ne, usturoiul pisat, ceapa verde (sau ceapa uscată), pătrunjelul şi mărarul to­cate mărunt. Adaugi ouă­le, sare şi piper, după gust, şi amesteci totul foarte bi­ne până se omogenizeaza.

Lasi 10-15 minute compozitia sa se odihneasca, pentru a se patrunde aromele. Iei carnea cu o lingura cat vrei sa fie de mari chiftelele. Le treci prin faina, le dai forma de chiftele si le asezi intr-o tava in care pui hartie de copt. Introduci tava in cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos.

Chiftele la cuptor

Chiftele la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.