Chiftele cu sos de rosii – usor de preparat

Printeaza

Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata, ceapa, miez de paine, ou, sare, marar, piper, lapte, cimbru, rosii, ulei de floarea soarelui si usturoi.

 

Ingrediente:Chiftele_cu_sos_de_rosii

  • 400-500 g carne tocata
  • 1-2 cepe
  • 100 g miez de paine
  • un ou
  • sare
  • o legatura marar
  • piper negru macinat
  • 50 ml lapte
  • cimbru uscat si macinat
  • un kg rosii carnoase
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 catei usturoi

 

Mod de preparare:

Pentru început, se pregăteşte carnea tocată. Se pune într-un bol, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine, ceapa tocată şi puţin călită, doar cât să se înmoaie, şi usturoiul mărunţit.

La sfârşit, se adaugă verdeaţa tocată, oul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se frămân­tă bine, apoi se lasă la frigider.

Separat, se spală roşiile, se ţin câteva minute în apă clocotită şi apoi se decojesc.

Se pun într-o cratiţă şi se pasează cu blenderul. Se lasă să fiarbă câteva minute, cu o crenguţă de cimbru verde.

Intre timp, se formează chiftelele din compoziţia de carne şi se fierb 10 minute în apă clocotită cu sare.

După aceea, se pun într-o tavă, se acoperă cu sosul de roşii aromat, se mai potrivesc cu sare şi usturoi şi se bagă în cuptorul încălzit.

După ce au scăzut, se scot şi se servesc cu cimbru.

 

Chiftele cu sos de rosii

Chiftele_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă de chiftele de post delicioase și sănătoase

Rețetă de Chiftele de Post Delicioase și Sănătoase din: naut, ceapa, usturoi, faina de naut, boia dulce, cimbru, sare, piper, ulei. Chiftelele de post sunt o alternativă gustoasă și sănătoasă pentru chiftelele tradiționale cu carne. Ele sunt ideale pentru perioadele de post, dar pot fi apreciate și de cei care preferă o dietă vegetariană sau […]

 

retete

Chiftele la Cuptor – Rețetă sănătoasă și delicioasă

Chiftele la Cuptor – Rețetă sănătoasă și delicioasă din: carne de pui, ceapa, usturoi, ou, pesmet integral, lapte degresat, patrunjel, sare, piper, boaie de ardei, ulei de masline. Chiftelele la cuptor reprezintă o alternativă sănătoasă și delicioasă la chiftelele prăjite tradiționale. Această rețetă are origini în bucătăria mediteraneană, unde se pune accent pe utilizarea ingredientelor […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. cand am putin tim liber o sa fac aceasta reteta

  2. alor mei le plac mult chiftelele, o sa fac azi si va spun cum sunt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.