Chiftele cu sos de rosii si paste
PrinteazaChiftele cu sos de rosii si paste din: carne tocata, ceapa, patrunjel, ou, ulei, faina, sare, piper, rosii, pasta de rosii, ceapa, usturoi, ulei.
- 450 g carne tocata
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- un ou
- ulei pentru prajit
- 3 linguri faina
- sare
- piper
pentru sos:
- 2 rosii bine coapte
- 3 linguri pasta de rosii
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- o lingura ulei
Mod de preparare:
Carnea se amestecă bine cu oul, ceapa tocată, pătrunjelul, sare şi piper. Apoi, cu mâna uşor umezită, se formează chiftelele care se trec prin făină. Se pun la prăjit cât să fie usor rumene si apoi se scot.
Pentru sos, ceapa tocată mărunt si usturoiul se pun la călit. Când se înmoaie, se pun roşiile fără pieliţă la călit si se lasă 1 -2 minute. Apoi, se pune pasta de roşii cu putină apă.
Se lasă la fiert 5 minute, se pun chiftelele si apoi se lasă la fiert 15 minute împreună. Se servesc la masă cu paste.
Chiftele cu sos de rosii si paste
Pofta buna!