Chiftele cu sos de ceapa

Printeaza

Chiftele cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc, ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita, patrunjel, piure si legume.

Ingrediente:Chiftele_cu_sos_de_ceapa

  • ulei, pentru uns
  • 1 lingura frunze de salvie tocate
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 500 g spata de porc
  • 300 g ficat de porc
  • 1/2 lingurita de macis (se poate folosi si nucsoara)

pentru sos:

  • 2 cepe, feliate fin
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 3 linguri de faina
  • 850 ml supa de vita
  • 1 mana de patrunjel tocat
  • piure si legume, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160C/gaz 3. Unge o tava cu ulei. Marunteste spata de porc intr-un robot de bucatarie sau trece-o prin masina de tocat.

Adauga ficatul si mai marunteste o data. Presara peste carne salvia, ceapa tocata si macisul sau nucsoara. Asezoneaza si amesteca bine, apoi modeleaza 24 de chiftele.Asaza-le in tava pregatita.

Pentru sos, incinge uleiul intr-o cratita mare. Adauga ceapa si soteaz-o pana se rumeneste. Presara zaharul si continua sotarea, amestecand frecvent, pana se caramelizeaza.

Stropeste cu otetul si lasa sa sfaraie putin. Amesteca faina cu 2-3 linguri de apa.

Toarna supa peste ceapa, adauga faina si lasa sa fiarba pana cand se ingroasa. Rastoarn-o peste chiftelele din tava, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor timp de 1 ora, pana ce carna se patrunde.

Serveste totul cu patrunjel presarat, piureul si legumele preferate.

Chiftele cu sos de ceapa

Chiftele_cu_sos_de_ceapa

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa vad ce o sa fac, dar sigur o sa schimb sosul, nu-mi place deloc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.