Chiftele cu scortisoara

Printeaza

Chiftele cu scortisoara din: carne tocata de pasare, ceapa, cartof, oua, usturoi, scortisoara, patrunjel, muguri de pin, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele cu scortisoara

  • 1 kg carne tocată de pasăre
  • 1 ceapă
  • 1 cartof fiert
  • 2 ouă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 ceaşcă muguri de pin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se frământă carnea tocată, cu ceapa şi usturoiul tocate şi cartoful pasat.

Se înglobează ouăle bătute cu scorţişoară, apoi se adaugă pătrunjel tocat şi muguri de pin. Se amestecă bine; se sărează şi se piperează după gust. Se dă 1 oră la frigider.

Cu mâinile umede, se modelează chiftele mai mari, care se înfig pe ţepuşe pentru frigărui.

Se aşază într-o tavă unsă cu ulei de măsline şi tapetată cu hârtie de copt.

Se dau la cuptor 45 min; între timp frigăruile se întorc din când în când de pe o parte pe alta. Se servesc cu salată şi cartofi pai.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.