Chiftele cu linte, verdeata si boia

Printeaza

Chiftele cu linte, verdeata si boia din: linte, coriandru boabe, oua, făină integrală, franzelă sau baghetă, ulei, ceapă verde, verdeaţă, piper alb măcinat, boia dulce, turmeric, pesmet, susan, sare.

 

Chiftele_cu_linte_verdeata_si_boia

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 1 linguriţă coriandru boabe
  • 2 ouă
  • circa 50 g făină integrală
  • 100 g franzelă sau baghetă
  • 200 ml ulei
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1 linguriţă piper alb măcinat
  • câte 1 vârf de cuţit boia dulce şi turmeric
  • câte 50 g pesmet şi susan
  • sare

Mod de preparare:

Pui lintea să se înmoaie In apă rece, cu o seară îna­inte.

A doua zi, fierbi lintea timp de 20 de minute, cu boabe de coriandru sau alte condimente, la alegere.

Scurgi boabele de linte şi, când sunt călduţe, le treci prin maşina de tocat.

Inmoi în apă feliile de pâine, iar după 5 minute le storci bine, prin presare şi le amesteci împreună cu pasta de linte, ouăle bătute, ceapa şi verdeaţa fin tocate, făina, condimentele şi sare după gust.

Laşi pasta să se odih­nească 1/2 oră, iar dacă nu e suficient de bine legată, mâi adaugi făină sau pes­met.

Cu mâinile unse cu puţin ulei, formezi mici sfere pe care le treci prin pesmet amestecat cu susan şi le prăjeşti în baie de ulei încins.

Le scoţi pe şervete absorbante şi le serveşti ca aperitiv cald sau rece.

Chiftele cu linte, verdeata si boia

Chiftele_cu_linte_verdeata_si_boia

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.