Chiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei

Printeaza

Chiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei din: fulgi de ovăz, nuci măcinate, ardei gras roşu, cepe, apa, usutroi, oregano, cimbru, maghiran, sare, ulei, condiment din legume uscate, chifle.

Ingrediente:Chiftele_cu_fulgi_de_ovaz_nuci_si_ardei

  • 500 g fulgi de ovăz
  • 150 g nuci măcinate
  • 1 1/2 ardei gras roşu
  • 2 cepe
  • 7 ceşti apă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă oregano
  • cimbru
  • maghiran
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri condiment din legume uscate
  • 10 chifle

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi toci mă­runt ceapa, usturoiul şi ar­deiul. Pui la fiert apa îm­preună cu condimentul din. legume.

Când clocoteşte, adaugi ceapa mărunţită, după 2 minute, ardeii, iar după alte 3 minute, fulgii de ovăz. Amesteci încontinuu timp de 5 minute, apoi iei vasul de pe foc şi pui nucile măcinate.

Sărezi şi condi­mentezi amestecul, apoi îl acoperi pentru 30 de mi­nute, timp în care fulgii de ovăz se înmoaie bine şi se umflă.

Cu mâinile unse cu ulei, formezi sfere pe care le aplatizezi şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le coci timp de 15 minute pe o parte, apoi le întorci pe cealaltă parte, pentru alte 15 minute. Serveşti burgerii pe jumătăţi de chifle, cu frun­ze de salată, rondele de ceapă şi roşii.

Chiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei

Chiftele_cu_fulgi_de_ovaz_nuci_si_ardei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.