Chiftele cu cartofi

Printeaza

Chiftele cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, smantana, marar.

Ingrediente:Chiftele_cu_cartofi

  • 7 cartofi mari
  • 3 cepe
  • un ou
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 200 g ciuperci
  • 2-3 linguri faina
  • 30 g unt
  • 40 ml apa
  • 2 linguri smantana de gatit
  • o ceapa mica
  • sare
  • piper
  • marar

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi ceapa şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri fine, apoi, se presează de apa în exces. Se adaugă făina, oul, sare şi piper.

Se amestecă bine. Cu lingura se ia din amestec şi se pune în ulei fierbinte. Se întorc chiftelele şi se scot pe şervete de hârtie.

Pentru sos, se topeşte untul şi se călesc ceapa şi ciupercile mărunţite.

Se adaugă 2-3 linguri de făină, se amestecă rapid, se toarnă apa, se dă în clocot, apoi se ptin smântână, sare şi piper. Se serveşte cu chiftelele de cartofi şi mărar.

Chiftele cu cartofi

Chiftele_cu_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.