Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii

Printeaza

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac, chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery, frunze de salata.

Ingrediente:

  • 100 g bulgur
  • 250 g de spanac
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi pentru chutney)
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 85 g pesmet
  • 5 oua, 1 batut
  • 1 lingura de ulei, plus extra

pentru chutney:

  • 5 linguri de zahar
  • 50 ml otet de vin alb
  • 2 linguri de ceapa taiata fin
  • 250 g de rosii cherry, taiate pe jumatate sau in sferturi
  • frunze pde salata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Prepară mai întâi chutney-ul. într-o crăticioară încălzeşte zahărul, oţetul şi puţină sare. Fierbe 1 minut, apoi adaugă ceapa şi roşiile. Mai lasă 1 minut să fiarbă, apoi dă deoparte şi lasă să se răcească.

Fierbe bulgurul în suficientă apă, până se înmoaie – aproximativ 5 minute. Scurge-I bine şi pune-l într-un bol. Pune spanacul într-o strecurătoare şi toarnă apă fiartă peste el pentru a se înmuia. Clăteşte-I sub un jet de apă rece şi stoarce-l cât mai bine de apă. Toacă-I şi pune-l peste bulgur, împreună cu chimionul, usturoiul, ceapa şi pesmetul.

Pune jumătate din cantitate într-un blender şi pasează până obţii o pastă (nu trebuie să fie foarte fină). Toarnă înapoi peste restul de compoziţie, adaugă oul bătut şi asezonează. Amestecă bine şi formează 8 chiftele, apoi lasă-le la frigider până le prăjeşti.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, nonaderentă, şi prăjeşte chiftelele în două tranşe, până se rumenesc pe ambele părţi, între timp, unge 4 vase ramekin (pentru sufleuri) şi pune-le să se încălzească puţin în cuptor.

Scoate-le şi sparge în fiecare câte un ou, apoi dă-le la copt 3-4 minute. Scoate ouăle din forme cu ajutorul unui cuţit şi serveşte-le peste chiftele, împreună cu chutney şi câteva frunze de salată.

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. e ceva de munca, dar o sa iasa ceva delicios 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.