Chiftele berlineze

Printeaza

O reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc.

Ingrediente:

  • 2 chifle mai vechiChiftele berlineze
  • 500 g carne tocata mixta
  • 1 ceapa mare sau ceapa verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura rasa boia de ardei dulce
  • 2 lingurita untura de porc

 

Mod de preparare:

Se inmoaie chiftele in apa rece, aproximativ 10 minute. Se storc si se amesteca cu carnea tocata.

Ceapa se taie marunt si impreuna cu oul se incorporeaza in compozitia de carne to­cata si chifle.

Se condimenteaza totul cu sa­re, piper si boia.

Cu mainile umezite se formeaza 8 chifte­le plate.

Untura se pune intr-o tigaie la in­cins si se prajesc chiftelele pe ambele parti aproximativ 6 minute, la foc potrivit.

Chiftele berlineze

Chiftele berlineze.jpg

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Chiftele cu porc si vita

Chiftele cu porc si vita din: carne de vita, carne de porc, ou, pesmet, usturoi, lapte, ceapa, marar, piper, sare, faina, ulei, apa. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 kg carne tocata de porc 1 ou 1 cană pesmet 1 cățel de usturoi 1/2 cană de lapte 1 ceapa tocata 1/4 linguriță de […]

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir   Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.