Chifle glazurate

Printeaza

Chifle glazurate din: amestec pentru paine alba, zahar, ou, bomboane, colorant.

Ingrediente:Chifle_glazurate

  • 1 pachet (500 g) de amestec pentru pâine albă
  • 100 g de zahăr fin
  • 1 ou
  • 350 g de zahăr pudră
  • bomboane pentru ornat
  • colorant alimentar

 

Mod de preparare:

Se combină mixul de pâine şi zahărul într-un robot de bucătărie. Cât mixerul este încă în funcţiune, se adaugă oul şi 250-300 ml de apă călduţă, până ce se formează o cocă moale.

Se frământă pe o suprafaţă presărată cu făină, în jur de 5-10 minute, până devine elastică. Se pune într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă să odihnească într-un loc călduţ, până ce-şi dublează volumul — cam o oră.

Se loveşte aluatul cu pumnul, ca să iasă bulele de aer, şi se împarte în 20 de bucăţi egale — se lasă acoperite cu un prosop de bucătărie până le vine rândul, ca să nu se usuce.

Se modelează fiecare bucată sub formă de baton şi se pune pe o tavă unsă cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă la crescut până işi dublează volumul.

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se îndepărtează folia alimentară şi se coc chiflele în partea de sus a cuptorului timp de 8-10 minute, până când devin aurii. Se lasă la răcit pe un grătar de sârmă.

Pentru decorare, se amestecă zahăr pudră cu puţină apă, până când compoziţia se intăreşte, dar poate fi întinsă – se adaugă colorant alimentar, după preferinte.

Se înmoaie fiecare chiflă în acest amestec şi se presară bomboane colorate.

Chifle glazurate

Chifle_glazurate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.