Chifle din făină de porumb cu trei arome

Printeaza

O reteta de Chifle din făină de porumb cu trei arome din: faina alba, faina de porumb, drojdie, zahar, ou, unt, lapte, seminte de fenicul, seminte de mac, seminte de susan si sare.

Ingrediente:Chifle din făină de porumb cu trei arome

  • 125 g faina alba
  • 100 g faina de porumb
  • 4 lingurite drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura seminte de fenicul (sau de marar)
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingurira seminte de susan
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerne cele două feluri de faină impreună cu drojdia şi un praf de sare. Incorporează laptele (la temperatura camerei) şi zahă­rul şi amestecă ingredientele.

Adaugă imediat untul topit (nu prea fierbinte) şi frământă până când obţii un aluat elastic şi omogen. Inveleşte-l în folie alimentară, pune-l în frigider şi lasă-l să se odihnească 20 de minute.

Incălzeşte cuptorul la 180° C şi, între timp, mode­lează biluţe din aluat. Bate oul şi unge cu el biluţele de aluat. Pune-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi aplatizează-le puţin.

Presară 1/3 dintre chifle cu seminţe de mac, 1/3 cu cele de fenicul (sau de mărar) şi restul cu seminţele de susan.

Coace-le 20 de minute în cuptorul preîncălzit şi serveşte-le călduţe, cu unt de arahide sau cu unt simplu, după gust.

Chifle din făină de porumb cu trei arome

Chifle din făină de porumb cu trei arome

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.