Chifle cu cascaval

Printeaza

Chifle cu cascaval din: cascaval, faina, ulei, sare, drojdie, ou, lapte, zahar.

Ingrediente:Chifle cu cascaval

  • 300 g caşcaval
  • 3 pahare de făină
  • 7 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 1/2 linguriţe drojdie uscată
  • 1 ou
  • 3/4 pahar lapte (apă)
  • 2 linguriţe zahăr

 

Mod de preparare:

Caşcavalul se dă pe râzătoare (dacă este tare) sau se faramiţează cu fur­culiţa (dacă este moale), se adaugă făina, sarea şi uleiul. Drojdia se dizolvă în lapte călduţ cu zahăr şi când face spumă se adaugă la restul compoziţiei.

Se amestecă totul până rezultă un aluat moale. Se mode­lează din aluat biluţe, se lasă 45 minute, până îşi dublează volumul. Se coc chiflele în cuptorul preîncălzit la 180-200 grade C până devin aurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.