Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe

Printeaza

O reteta de chermoula de pui si cuscus de fructe din: piepti de pui, ulei de masline extravirgin, praf de chilli, coriandru, cumin, usturoi, suc de lamaie, boie, patrunjel, sare, piper negru, cuscus, piersici uscate, stafide si rosii. Chermoula este un amestec nord-african de condimente care dă o aromă caldă acestui pui servit pe un pat de salată.

Ingrediente:Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe

  • 4 piepţi de pui, curăţaţi de piele şi dezosaţi, de aproximativ 125 g fiecare

pentru marinată:

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • un praf de chilii
  • 1 lingură coriandru proaspăt, tocat
  • 1/2 linguriţă coriandru, măcinat
  • 1/2 linguriţă cumin, măcinat
  • 1 căţel usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă boia
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • sare şi piper negru

pentru cuşcuş:

  • 175 g cuşcuş
  • 25 g piersici uscate, tocate mărunt
  • 25 g stafide
  • 175 g roşii, tocate
  • 1 lingură coriandru proaspăt, tocat
  • 1 lingură ulei de măsline

ornare:

  • câteva crenguţe de coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Pentru marinată, se pun uleiul de măsline, praful de chilii, coriandrul proaspăt şi cel măcinat, chimenul, usturoiul, sucul de lămâie, boiaua şi pătrunjelul într-un vas adânc şi se amestecă până se omogenizează. Se pun sare şi piper după gust.

Se fac câteva crestături în fiecare piept de pui. Se dau piepţii de pui prin marinată având grijă ca sosul să-i cuprindă bine. Se pot freca cu mâna pentru a pătrunde în crestături. Se acoperă şi se lasă la rece 2 ore,

Se pune cuşcuşul într-un vas şi se toarnă 300 ml de apă fiartă peste el. Se acoperă şi se lasă 5 minute pentru a se umfla. Se amestecă piersicile, stafidele, roşiile, coriandrul $i uleiul de măsline cu cuşcuşul. Se potriveşte gustul, se acoperă şi se lasă deoparte.

Se încălzeşte grătarul la flacără potrivită. Se prăjeş­te pieptul de pui 3-4 minute pe fiecare parte, până când lichidul care se scurge din el, atunci când este înţepat, este limpede. Piepţii de pui se taie felii şi se servesc deasupra cuşcuşului cu fructe şi ornaţi cu câteva frunze de coriandru.

Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe

Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.