Chefal rosu cu cartofi si scoici

Printeaza

Chefal rosu cu cartofi si scoici din: cartofi, scoici, fileuri de chefal, usturoi, ulei, supa de legume, vin alb, patrunjel, fasole alba, lamaie, sare, piper, boia de ardei.

Ingrediente:

  • 6 cartofi mari
  • 500 g scoici inchise
  • 4 fileuri de chefal rosu
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 300 ml zeama peste
  • 300 ml supa de legume
  • 300 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 conserva fasole alba
  • 2 lamai
  • Sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare:

Jumatate din zeama de peste o pui intr-o oala cu uleiul, supa de legume si vinul.

Cureti cartofii de coaja si ii tai in felii groase de 1 cm, apoi si usturoiul pe care il zdrobesti.

Pui legumele in supa, aduci la fierbere si lasi 20 de minute sa se inabuse.

Pestele il tai in bucatele si il stropesti cu zeama de la ½ lamaie.

Scoicile le speli, le freci cu o periuta, le indepartezi mustatile si le fierbi in supa, pana se deschid.

Le scoti si desprinzi carenea de pe cochilie. Le pui in oala cu cartofii, impreuna cu bucatelele de peste si lasi sa fiarba mocnit 15 minute.

Scurgi de apa fasolea din conserva si o adaugi in oala. Storci zeama de la cealalta ½ lamaie.

Pe cea intreaga o tai in felii. Speli patrunjelul, il scuturi de apa si il toci marunt.

Dai gust mancarii cu zeama de lamaie, sare, piper si boia de ardei. Adaugi patrunjelul spre sfarsit.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Chefal rosu cu sos provensal

Chefal rosu cu sos provensal

O reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline pentru sos: 2 […]

 

 

Chefal cu legume la cuptor

Chefal cu tarhon

Chefal cu tarhon din: chefal, zucchini, ardei, ceapa, morcov, ulei, tarhon, unt, sare. Ingrediente: 2 chefali nu prea mari, curăţaţi de solzi şi intestine 1 zucchini mic, tăiat julien 1 ardei gras roşu, mai mic, tăiat fâşii subţiri 1/4 cană ceapă, roşie, tăiată peştişori 1 morcov, tăiat julien 1 lingură ulei 2 linguri tarhon tocat 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O reteta interesanta, o s-o pregatesc. Nu stiu daca gasesc chefal rosu, dar o sa cumpar chefal normal.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.