Chefal cu legume la cuptor

Printeaza

O reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Chefalul este un peşte marin, mi­grator foarte apreciat. In sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor care se varsă în mare, dar cum se răceşte vremea, se retrage în mare. Unele specimene pot ajunge până la 55cm lungime. In funcţie de mări­me, chefalii se numesc ilarie – sub 100g, ostreinos – între 100 şi 200g şi chefal propriu-zis – peste 250g.

Ingrediente:Chefal cu legume la cuptor

  • 700 g chefal
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 200 g fasole verde
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-lîn bucăţi potrivite. Curăţaţi cartofii şi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari. Spălaţi dovlecelul, ardeiul gras şi vânătă, apoi tăiaţi – le în bucăţi.

Puneţi într-o tavă adâncă bucăţile de peşte, împreună cu legumele tăiate şi fasolea verde, tăiată în segmente mari. Stropiţi totul cu ulei, presăraţi cu sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceţi la foc potrivit circa 45 de minute. Serviţi peştele cald cu garnitură de legume coapte şi presăraţi deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Chefal cu legume la cuptor

Chefal cu legume la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chefal la cuptor
  • chefal la cuptor cu legume
  • chefal cu legume la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.