Cheesecake cu piersici

Printeaza

O reteta de cheesecake cu piersici din: unt, biscuiti, crema de branza, zahar fin, extract de vanilie, smantana, zmeura si piersici.

Ingrediente:

  • 100 g de unt, topit, plus extra pentru uns tava
  • 200 g biscuiti crocanti
  • 600 g crema de branza
  • 100 g de zahar fin, plus extra dupa gust
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 450 g zmeura
  • 3 piersici foarte coapte, curatate daca vrei, sau 6 jumatati de piersica de la conserva (cu sucul pus deoparte), taiate in cuburi de marimea unei zmeure

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza cu hartie de copt baza si marginile unei tăvi cu fundul detaşabil şi diametru de 20cm – foloseşte puţin unt pentru a fixa hârtia pe pereţii acesteia. Se aşază biscuiţii într-o pungă alimentară de plastic şi se zdrobesc cu ajutorul unui sucitor, apoi se amestecă cu untul topit. Se răstoarnă în tava pregătită şi se presează bine pentru a avea o bază egală. Se dă la rece până se pregăteşte umplutura.

Se pun crema de brânză, zahărul şi vanilia într-un castron şi se bat cu un mixer până când amestecul rezultat este cremos. Se adaugă smântână şi se continuă mixarea până când se obţine o compoziţie omogenă. Se presară deasupra 100g de zmeură şi jumătate din bucăţile de piersică. Cu ajutorul unei spatule, se- amestecă uşor din câteva mişcări – pe măsură ce vei asambla cheesecake-ul; se vor amesteca şi mai mult.

Se aşază amestecul de brânză cu ajutorul unei linguri peste baza de biscuiţi, lucrând dinspre margini spre interior.  Se nivelează partea de sus cu marginea unei linguriţe sau a unei spatule. Se las in frigider peste noapte.

Intr-un robot de bucătărie, se amestecă 250 g din zmeura rămasă, se dă prin sită, se adaugă înapoi o linguriţă de seminţe, daca iti plac, si se indulceste dupa gust cu zahar fin. Se adauga suficienta apa sau suc din conserva de piersici pentru a se forma un coc si se raceste pana la servire.

Se aduce cheescake-ul la temperatura camerei cu 30 de minute inainte de a servi. Daca folosesti o tava cu fundul detasabil, se scoate cheesecake-ul din forma asezandu-l deasupra unei conserve si apoi, gradat, tragand in jos marginile tavii. Se lasa cheesecake-ul sa alunece pe un platou, inlaturand hartia de copt si fundul tavii.

Se presara cu zmeura si bucatile de piersica ramase, se picura putin sos si se serveste cu restul de sos alaturi.

Cheesecake cu piersici

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.