Cheesecake cu fructe exotice

Printeaza

O reteta de Cheesecake cu fructe exotice din: biscuiti cu cocos, unt, branza de vaci, mascarpone, zahar, zeama si coaja de lamaie, gelatina, fructul pasiunii, gem de caise, manngo si fulgi de cocos.

Ingrediente:Cheesecake cu fructe exotice

  • 220 g biscuiti cu cocos
  • 80 g unt, topit
  • 300 g branza de vaci, grasa
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahar
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 15 g gelatina, inmuiata in apa rece
  • 4 bucati fructul pasiunii
  • 100 ml gem de caise, trecut prin site
  • 1 mango, taiat felii
  • fulgi de cocos pentru ornat, optional

 

Mod de preparare:

Unge cu unt o formă rotundă, detaşabilă, de 20 cm. Mărunţeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit.

Presează amestecul într-un strat la baza formei şi dă la rece. Cu mixerul electric, amesteca branza de vaci cu mascarpone, zaharul si coaja de lamaie.

Incalzeste laptele de cocos si zeama de lamaie, fara sa clocoteasca. Adauga gelatina si amesteca pana cand se dizolva.

Toarna in amestecul de branza si amesteca. Toarna peste baza de biscuiti, niveleaza suprafata si da la rece 4 ore, pana cand se incheaga.

Pentru a desprinde prajitura trece prosopul inmuiat in apa fierbinte in jurul formei si apoi deschide clapeta. Trece cu cutitul pe dedesubt si transfera pe platoul de servit.

Amesteca fructul pasiunii cu gemul de caise trecut prin sita si presara amestecul deasupra. Orneaza cu fulgi de cocos, daca folosesti.

Cheesecake cu fructe exotice

Cheesecake cu fructe exotice

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.