Cheesecake de portocale si ciocolata

Printeaza

Cheesecake de portocale si ciocolata din: biscuiti cu ciocolata, unt, oua, crema de branza, smantana, zahar, portocale, lichior de portocale, ciocolata cu lapte, ciocolata cu aroma de portocale.

 

Ingrediente:Cheesecake de portocale si ciocolata

Pentru baza:

  • 200g de biscuiţi cu ciocolată, rupţi în bucăţi mari
  • 75g de unt, topit, plus extra pentru uns

Pentru umplutura:

  • 4 ouă mari
  • 2 gălbenuşuri mari
  • 550g cremă de brânză
  • 150ml de smântână pentru frişcă
  • 140g de zahăr
  • coaja de la 1 1/2 portocale, rasă fin
  • 4 linguri lichior de portocale, precum Cointreau

Pentru topping:

  • câte 50g de ciocolată cu lapte şi ciocolată cu aromă de portocale, rasă

 

Mod de preparare:

Unge şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de tort de 20cm, cu baza detaşabilă.

Pentru a prepara baza, pune biscuiţii şi untul într-un robot de bucătărie şi mixează până când capătă o consistentă nisipoasă, apoi transferă amestecul în tavă.

Intinde-l uniform la baza tăvii, presându-l cu dosul unei linguri. Pune tava în congelator şi lasă baza să se întărească, circa 30 de minute.

Pune o foaie foarte lată de folie de aluminiu pe suprafaţa de lucru (sau pune două foi mai înguste, aşezându-le în formă de x).

Aşază forma pentru cheesecake în centru şi ridică folia pentru a îmbrăca forma pe margini – aceasta va împiedica pătrunderea apei în formă. Aşază forma într-o tavă cu pereţi înalţi.

Incinge cuptorul la 180°C. Pentru umplutură, pune ouăle şi gălbenuşurile într-un robot de bucătărie şi mixează până la omogenizare.

Adaugă crema de brânză, smântână, zahărul, coaja de portocală şi lichiorul de portocale într-un robot şi mixează din nou. Toarnă cu grijă umplutura de cheesecake deasupra bazei răcite.

Adaugă suficientă apă fierbinte până la 2cm. Aşază cu grijă tava pe nivelul din mijloc al cuptorului şi coace cheesecake-ul circa 1 oră şi 15 minute. Prăjitura este gata când începe să devină aurie şi s-a stabilizat uşor.

Scoate tava din cuptor şi presară deasupra ciocolata rasă. Las-o să se răcească în baia de apă 15 minute. Scoate forma din tavă şi mai la să se răcească încă 1 oră.

Acoperă cheesecake-ul cu folie alimentară şi refrigerează-l peste noapte înainte de a-l servi.

Pentru a servi, trece un cuţit de jur împrejurul prăjiturii pentru a o’desprinde de pereţii formei.

Transferă cifeesecake-ul pe un platou sau un suport pentru tort şi taie-l în felii pentru a-l servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.