Cheesecake cu portocale si rodie

Printeaza

Cheesecake cu portocale si rodie din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, coaja de portocala, lapte, zahar, pudra, smantana si seminte de rodie.

Ingrediente:Cheesecake_cu_portocale_si_rodie

  • 250 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt, topit
  • 700 g crema de branza grasa
  • coaja rasa de la 3 portocale – foloseste segmentele de portocala pentru decor
  • 3 linguri de lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • semintele de la 1 rodie

 

 

 

Mod de preparare:

Pune biscuiţii într-o pungă de plastic şi zdrobeşte-i cu un sucitor sau aşază-i în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-i.

Transferă-i într-un bol, adaugă untul topit şi amestecă bine.

Pune amestecul format într-o tavă de tort cu diametrul de 23 cm.

Folosind o lingură (sau cu ajutorul degetelor), presează amestecul de biscuiţi pentru a forma un blat uniform.

Lasă compoziţia la rece până se întăreşte, timp de 30 de minute.

Pune crema de brânză, coaja rasă de portocale, laptele şi zahărul pudră într-un bol şi amestecă-le bine cu un mixer.

Adaugă smântână pentru frişca şl mixează în continuare, până obţii consistenţa unei creme groase.

Toarnă amestecul peste blatul de biscuiţi şi foloseşte o lingură pentru a nivela suprafaţa.

Dă la frigider cheesecake-ul şi lasă-l până se întăreşte, cel puţin 4 ore sau peste noapte. Inainte de a servi, adaugă peste cheesecake felii de portocale şi seminţe de rodie.

Cheesecake cu portocale si rodie

Cheesecake_cu_portocale_si_rodie

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.