Cheesecake cu piure de castane

Printeaza

Cheesecake cu piure de castane din: mascarpone, branza, piure de castane, oua, zahar, rom, biscuiti, unt, nuca, visine, amidon.

Ingrediente:Cheesecake_cu_piure_de_castane

Pentru crema:

  • 500 g mascarpone
  • 300 g brănză Philadelphia
  • 250 g piure de castane
  • 4 ouă mici
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă de rom
  • coaja de la 1 lămaie

Pentru blat:

  • 300 g biscuiţi digestivi
  • 200 g unt
  • 30 g zahăr

Pentru praline de nuca:

  • 250 g zahăr
  • 150 g nucă

Pentru sosul de visine:

  • 250 g vişine
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă zeamă de lamaie
  • 1 linguriţă de amidon

 

Mod de preparare:

Bate cu mixerul de mănă mascarpone împreună cu brănza Philadelphia şi zahărul pudră. Adaugă piureul de castane împreună cu romul şi coaja de lămâie şi incorporează bine.

Rănd pe rănd, adaugă căte un ou în compoziţie pănă cănd se încorporează bine. Pentru blat zdrobeşte bine biscuiţii digestivi.

Topeşte untul şi adaugă-l peste biscuiţii zdrobiţi împreună cu zahărul şi amestecă bine. Intr-o tavă cu fund detaşabil tapetată cu hărtie de copt aşază blatul de biscuiţi şi presează-l bine.

Introdu-l lâ congelator pentru 20 de minute. Scoate-l apoi şi toarnă peste el compozitia de brănză cu castane. Dă la cuptor la 120-130 grade C o oră şi jumătate.

Pentru pralinele de nucă, toacă nucile cu un cuţit. Intr-o tigaie rezistentă topeşte zahărul cu să nu-l arzi, până ajunge la o culoare maronie.

Adaugă nucile, incorporează-le în zahăr, ia tigaia de pe foc şi toarnă toată compotţia pe o foaie de copt. Intinde-o bine, las-o să se răcească, după care mărunţeşte-o cu un cuţit.

Pudrează cheesecake-ul cu această compoziţle. Pentru sosul de adaugă vişinele într-o cratiţă împreună cu zahărul zeama de lămâie. Ţine-le pe foc aproximcdiv 15 minute sau pănă când se formează un sirop subtire.

In acel moment, amestecă linguriţa de amidon cu apă rece şi adaug-o peste sos. Opreşte focul şi sosul este gata.

Cheesecake cu piure de castane

Cheesecake_cu_piure_de_castane

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.