Cheesecake cu cirese

Printeaza

Cheesecake cu cirese din: biscuiti, zahar, unt, crema de branza, frisca, gelatina, oua, cirese.

Ingrediente:Cheesecake_cu_cirese

Pentru baza:

  • 175 g biscuiţi digestivi
  • 2 linguri rase cu zahăr brun
  • 30 g unt, topit

Pentru crema:

  • 300 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră
  • coaja rasă fin şi sucul de la 1 lămâie
  • 142 ml frişcă lichidă
  • 12 g gelatină
  • 2 albuşuri

Pentru topping:

  • 350 g cireşe, fără sâmburi
  • 6 linguri rase cu zahăr pudră
  • 1 lingură rasă cu pudră de arorut
  • o formă de tort cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie pergament

 

Mod de preparare:

Pentru bază, zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu zahărul şi untul topit. Poţi folosi un mixer. Presează compoziţia bine pe baza tăvii şi lasă la rece până se întăreşte.

Pentru cremă, bate împreună brânza, zahărul, coaja şi sucul de lămâie. Bate frişca uşor şi adaug-o în compoziţia de brânză.

Dizolvă gelatina în 4 linguri de apă rece şi las-o câteva minute într-o cană, apoi pune-o pe foc mic, deasupra unui vas cu apă fierbinte şi amestecă până se dizolvă.

Amestec-o repede cu frişca şi adaugă şi albuşurile bătute spumă. întinde crema peste stratul de biscuiţi şi nivelează. Lasă la rece până când crema se întăreşte.

Pentru topping, toarnă 150 ml apă într-o cratiţă şi adaugă cireşele şi zahărul pudră. Lasă să fiarbă 1-2 minute, până când cireşele s-au înmuiat.

Amestecă pudra de arorut cu 2 linguri de apă, toarnă amestecul în cratiţă şi amestecă bine până când toată compoziţia s-a îngroşat. Lasă să fiarbă 1 -2 minute, apoi ia tigaia de pe foc şi lasă cireşele să se răcească.

Ia tava din frigider, scoate foaia pergament şi transferă prăjitura pe un platou. Aranjează deasupra compoziţia de cireşe şi serveşte.

Cheesecake cu cirese

Cheesecake cu cirese

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.