Cheesecake cu bezea

Printeaza

O reteta delicioasa de Cheesecake cu bezea din: biscuiti, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, gris, bicarbonat, lamaie, albusuri si zahar fin.

Ingrediente:Cheesecake cu bezea

  • 250 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cu faina
  • 2-3 linguri cu gris
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 1/2 lingurita cu lamaie sau otet

pentru bezea:

  • 2-3 albusuri
  • 2-3 linguri cu zahar fin

 

Mod de preparare:

Amestecă biscuiţii pisaţi cu untul topit şi presează com­poziţia obţinută într-o tavă. Sfărâmă brânza, bate ouă­le cu zahărul, adaugă făina cernută, grisul şi bicarbonatul stins cu lămâie/oţet.

După preferinţă, îmbogă­ţeşte gustul cu câteva stafi­de înmuiate în coniac. Toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dă la cuptor 30-40 de minute. Bate pe baie de aburi albuşurile cu zahăr. Răstoar­nă peste prăjitura din cuptor, nivelează cu grijă şi dă din nou la copt, la flacără mică şi cu uşa întredeschisă.

Pentru decor, foloseşte coajă de lămâie glasată: Curăţă de coajă şase lămâi şi pune-le în apă rece trei zile (schimbă apa de câteva ori). Prepară un sirop din 500 g de zahăr şi 100 ml de apă. Pune cojile în siropul fierbinte şi lasă-le să fiarbă încet, până ce siropul scade la jumătate. Scoate-le şi pune-le pe o tavă şi bagă-leîn cuptor să se usuce. Decorează apoi orice prăjitură sau tort.

Cheesecake cu bezea

Cheesecake cu bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.