Chec sarat cu masline

Printeaza

Chec sarat cu masline din: faina, oua, ulei, masline, cascaval, vin, sunca de Praga, lamaie, praf de copt, piper.

Ingrediente:Chec sarat cu masline

  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei
  • 200 g măsline verzi tăiate
  • 200 g caşcaval ras
  • 6 linguri vin alb sec
  • 200 g şuncă de Praga
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Pui făina într-un vas, adaugi praful de copt, amesteci şi apoi faci o adâncitură în care pui ouăle sparte separat. Amesteci ouăle şi făina, apoi torni uleiul, pe care îl încorporezi bine.

Torni vinul, zeama de lămâie, presari piperul, apoi mixezi foarte bine. Adaugi măslinele bine scurse, şunca tăiată cubuleţe, caşcavalul, dar nu tot (păstrezi şi pentru deasupra, pentru gratinare), amesteci şi torni într-o formă de chec unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină.

Dai tava la cuptor pentru o oră. Scoţi imediat checul din tavă şi-l laşi la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.