Chec picant de legume

Printeaza

Chec picant de legume din: praz, fasole, morcovi, oua, lapte, faina, unt, tarhon, ceapa, atrunjel, asmatui, sare, piper, unt, pesmet.

Ingrediente:Chec picant de legume

  • 300 g praz
  • 300 g fasole verde
  • 300 g morcovi
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • câteva rămurele de tarhon
  • 2-3 fire ceapă verde
  • câte 1 legătură pătrunjel şi asmăţui
  • sare
  • piper alb măcinat
  • câte 1 lingură unt şi pesmet

 

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, îi speli şi îi tai rondele. Ii fierbi 10 minute în apă clocojită cu sare, apoi îi scurgi în strecurătoare. Tai în bastonaşe de 4-5 cm fasolea curăţată şi spălată şi o fierbi 20 de minute, apoi o scurgi. Procedezi la fel cu prazul. Toci fin verdeţurile, în prealabil spălate şi scurse.

In timp ce legumele se răcesc şi se scurg, pregăteşti un sos alb: amesteci făina cu 100 ml lapte; pui pe foc un vas , termorezistent cu restul de lapte şi adaugi făina cu laptele rece; amesteci energic, până când începe să se îngroaşe sosul, iar la sfârşit pui untul şi omogenizezi. în acest sos adaugi sare şi piper după gust.

Pasezi legumele astfel: morcovul împreună cu tarhonul; fasolea verde cu ceapa verde; prazul cu asmăţuiul. In fiecare amestec încorporezi 1 ou şi 1/3 din sosul alb răcit.

Ungi cu unt o formă pentru chec şi o tapetezi fie cu pesmet, fie cu hârtie de copt. Pui piureul în straturi separate, astfel încât cel de morcov să fie la mijloc. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc iute. Răstorni checul fierbinte pe un platou, în momentul când îl serveşti. îl decorezi cu rondele de morcov fiert şi cu pătrunjel verde.

 

Chec picant de legume

Chec picant de legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.