Chec cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu pere din: pere, faina, oua, zahar, unt, stafide, rom si sare.

Ingrediente:Chec cu pere

  • 4 pere coapte
  • 150 g făină
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Înmuiaţi stafidele în rom, în care aţi adăugat 2 linguri de apă călduţă. Curăţaţi perele de coajă şi de partea lemnoasă, le tăiaţi cubuleţe, le prăjiţi în 30 g unt şi amestecaţi până încep să se rumenească.

Le lăsaţi apoi la răcit într-o strecurătoare. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi gălbenuşurile într-un castron, împreună cu zahărul şi frecaţi gălbenuşurile până ce acestea se albesc. Încorporaţi apoi făina, în ploaie. Încingeţi bine cuptorul.

Bateţi albuşurile spumă tare împreună cu un vârf de cuţit de sare. Adăugaţi în aluat şi cubuleţele de pară, stafidele cu rom şi, la urmă, spuma de albuşuri. Amestecaţi cu o spatulă. Ungeţi cu untul rămas o formă de chec şi o tapetaţi cu făină. Turnaţi aluatul în formă şi daţi checul la cuptor.

Când e gata, îl lăsaţi să se odihnească 10 minute înainte de a-l răsturna şi-l serviţi călduţ sau rece, pudrat cu zahăr.

Chec cu pere

Chec cu pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.