Chec pentru aperitiv

Printeaza

Chec pentru aperitiv din: oua, faina, ciuperci, ceapa, spanac, cascaval, unt, piept de pui, bacon, ulei, sare, piper, lamaie, rosii, rucola.

Ingrediente:Chec pentru aperitiv

  • 5 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g ciuperci
  • o legătură ceapă
  • 100 g spanac fiert
  • 50 g caşcaval
  • 75 g unt topit
  • 150 g piept de pui
  • 2-3 felii bacon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lămâie

Pentru servit:

  • 3-4 roşii cherry
  • racola
  • hârtie specială de copt

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se spală şi se căleşte în uleiul de măsline, încins în prealabil, până devine lucioasă, apoi se adaugă ciupercile curăţate si spălate. Se stropesc cu 3-4 linguri de apă şi se fierb la foc mic.

Se adaugă sare şi piper şi, la sfârşit se pune pieptul de pui fiert şi baconul, tăiate fâşii. După ce se călesc un pic, se dau deoparte şi se lasă să se răcorească.

Se topeşte untul şi se lasă la rece. Spanacul opărit se scurge bine şi se taie mărunt. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi albuşurile se bat spumă. Se adaugă gălbenuşurile, caşcavalul cubuleţe, untul topit, compoziţia călită şi făina cernută.

Se amestecă cu telul până se cuprinde toată făina, în aşa fel încât să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă în tava tapeată cu hârtie de copt şi pe deasupra se presară spanac. Se bagă la cuptor, la 140°C. După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcorească.

Se ornează cu roşii cherry şi rucola.

 

Chec pentru aperitiv

Chec pentru aperitiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.