Chec cu nuci si cacao

Printeaza

O reteta de chec cu nuci si cacao din: unt, zahar praf, nuci, faina, cacao, vanilie, oua, frisca si lamaie.

Ingrediente:Chec cu nuci si cacao

  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 150 g nuci
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 oua
  • 150 ml frisca
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Frecati untul cu 150 g zahar si adaugati pe rand galbenusurile, vanilie, coaja rasa de lamaie. Fierbeti cacaoa cu 50 g zahar si 2-3 linguri apa, pana cand obtineti un sirop nu prea gros. Prajiti nuci intr-o tava uscata, eliminati prin frecare pielitele si apoi zdrobiti-le.

Adaugati treptat in compozitia cu galbenusuri siropul de cacao caldut, faina, nucile si albusurile batute spuma. Turnati compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata. Coaceti la foc potrivit. Dupa ce se raceste, scoateit-l din tava si ornati-l deasupra cu frisca.

Chec cu nuci si cacao

Chec cu nuci si cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.