Chec cu lamaie si ceai Earl Grey

Printeaza

O reteta de chec cu lamaie si ceai Earl Grey din: zahar tos brun, sultanine, coaja de citrice, ceai Earl Grey, ou, faina si crema de branza.

Ingrediente:Chec cu lamaie si ceai Earl Grey

  • 250 g zahar tos brun
  • 175 g sultanine (stafide mari)
  • 50 g coaja de citrice, tocata
  • 300 ml ceai Earl Grey rece, concentrat
  • 1 ou batut
  • 300 g faina pentru prajituri

garnitura:

  • crema de branza degresata, margarina dietetica sau unt semigras

 

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul, stafidele, bucatile de coaja, coaja rasa de lamaie si ceaiul rece intr-un castron mare, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se inmoaie la rece 6 ore sau peste noapte. Cand sunt toate pregatite pentru prepararea checului, se incalzeste cuptorul la 160°C. Se tapeteaza o tava de 22 x 11 x 6 cm pentru copt.

Se incorporeaza oul si faina in amestecul de fructe, batand bine, apoi se toarna in tava si se netezeste. Se coace 1 ora si 15 minute sau pana cand aluatul a crescut si s-a intarit, iar atunci cand este intepat cu o scobitoare, aceasta ramane curata, fara urme de aluat pe ea.

Se lasa sa se raceasca complet in tava, pe un gratar de sarma timp de 2 ore – 2 ore si 30 de minute. Dupa ce checul s-a racit, se scoate din tava, se desprinde de hartie, apoi se impacheteaza in pergament si se depoziteaza intr-un recipient etans, cel putin cu o zi inainte de a se taia. Se serveste simplu sau cu produsul tartinabil favorit, dar cu un continut scazut in grasimi.

Chec cu lamaie si ceai Earl Grey

Chec cu lamaie si ceai Earl Grey

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.