Chec la rece

Printeaza

Chec la rece

Ingrediente:Chec la rece

  • 2 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 100 g cacao
  • 250 g nuci sau alune
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
  • 250 g unt
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr, cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie spumă. Adaugi apoi nucile, stafidele cu romul şi le opăreşti pe toate cu untul clocotit, amestecând mereu până se încor­porează bine.

Untul îl vei pune tot o dată. Torni compoziţia într-o formă de chec, o presezi bine ca să nu rămână goluri şi o dai la frigider să se întărească. Tai apoi checul felioare subţiri pe care le ornezi cu frişcă.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.