Chec gustos cu pere

Printeaza

Chec gustos cu pere din: pere, vin, apa, zahar, scortisoara, faina, zahar, cacao, unt, oua, praf de copt, bicarbonat, lapte, ciocolata.

Ingrediente:Chec_gustos_cu_pere

  • 2 pere
  • 75 ml vin alb sec
  • 75 ml apă
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 baton de scorţişoară

Pentru chec:

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu bicarbonat
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Curăţă fructele de coajă şi taie-le felii, pe orizontală. Pune vinul cu apa, zahărul şi scorţişoara la fiert ca pentru un sirop.

Când fierbe, adaugă perele tăiate şi lasă-le la foc domol, până se înmoaie puţin.

Topeşte untul pe foc mic şi lasă-l să se răcorească. Taie ciocolata cât mai mărunt şi adaug-o peste amestecul din făină, zahăr, cacao, praful de copt şi bicarbonat.

Separat, amestecă laptele, untul topit, ouăle şi vanilia. încorporează treptat amestecul de ingrediente uscate de mai sus.

Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt şi aşază la bază felii de pere în vin.

Taie cubuleţe restul fructelor şi încorporează-le în aluatul de cacao. Toarnă-l în tavă şi dă la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Scoate tava, lasă să se răcească, apoi răstoarnă checul din formă şi feliază-l după preferinţă.

Chec gustos cu pere

Chec_gustos_cu_pere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit bun checul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.