Chec cu fulgi de ciocolata

Printeaza

O reteta de chec cu fulgi de ciocolata din: faina, oua, cacao, zahar tos, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, praf de copt si apa calda.

Ingrediente:Chec cu fulgi de ciocolata

  • 140 g faina
  • 6 oua
  • 30 g cacao
  • 280 g zahar tos
  • 2 lingurite cu esenta de vanilie
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 120 ml apa calda

 

Mod de preparare:

Bate albusurile spuma si lasa-le deoparte. Pune galbenusurile intr-un castron si bate-le cu mixerul cateva minute, pana isi dubleaza/tripleaza volumul. Adauga teptat zaharul si continua sa bati.

Incorporeaza treptat faina, praful de copt si cacaua proaspat cernute, apa calda si esenta de vanilie. La final, incorporeaza, cu cat mai putine miscari, spuma de albusuri si jumatate din cantitatea de fulgi de ciocolata.

Toarna compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 40-55 de minute (nu scoate din cuptor inainte de testul scobitorii).

Dupa ce ai scos checul din cuptor, presara deasupra restul de fulgi de ciocolata. Taie in felii numai dupa ce s-a racorit.

Chec cu fulgi de ciocolata

Chec cu fulgi de ciocolata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chec cu fulgi de ciocolata
  • reteta chec cu fulgi de ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.