Chec cu fructe deshidratate

Printeaza

O reteta de Chec cu fructe deshidratate din: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt si sare.

Ingrediente:

  • 500 g fructe deshidratate
  • 200 ml coniac
  • 3 oua
  • 225 g unt
  • 220 g zahar
  • 260 g faina
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • sare

 

Mod de preparare:

într-un castron, pune fructele deshidratate tăiate cubuleţe. Acoperă-le cu coniac şi lasă-le la rece 30 de minute. Separat, freacă untul spumă cu zahărul. Adaugă ouăle unul câte unul, trei linguri cu coniac şi coaja rasă de lămâie şi portocală.

Incorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt şi un pic de sare. La final, adaugă fructele scurse bine. Răstoarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră.

Chec cu fructe deshidratate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.