Chec festiv

Printeaza

O reteta delicioasa de chec din oua, zahar, faina, unt, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, rahat, caise confiate, migdale, arahide, nuca, cirese confiate.

Ingrediente:Chec festiv

  • 6 ouă
  • 350 g zahăr farin
  • 250g unt
  • coaja de la 2 lămâi
  • un praf de sare
  • 250 g făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g stafide
  • 2-3 linguri rom natural
  • 150 g rahat
  • 50 g caise confiate
  • 50 g migdale
  • l50 g arahide prăjite
  • 100 g nucă
  • cireşe confiate

 

Mod de preparare:

Se pune untul într-un bol, să se încălzească la tem­peratura camerei, apoi se adaugă zahărul şi se mixează aproximativ 10 minute până ce devine o cremă fină. Se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Ouăle se pun unul câte unul. Stafidele se lasă în rom şi, după ce s-au îmbibat, se pun şi ele. Nuca se taie julien, caisele şi rahatul se taie cubuleţe. Toate se pun in aluatul deja pregatit.

Se cerne făina şi se amestecă uşor să nu se lase sau să facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tăvile de chec tapetate cu hârtie de copt. Se presară alunele, migdalele şi cireşele confiate.

Se bagă în cuptorul preincâlzit şi se lasă aproximativ 50 de minute, la foc mic. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi apoi se poate servi.

Chec festiv

Chec festiv

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.