Chec de ciocolata cu pere

Printeaza

Chec de ciocolata cu pere din: oua, zahar, faina, ulei, pudra de cacao, praf de copt si pere.

Ingrediente:Chec_de_ciocolata_cu_pere

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 pere

 

Mod de preparare:

Se bat spumă ta­re albuşurile, se adaugă treptat zahă­rul, păstrând o lingu­ră pentru gălbenu­şuri. Separat, se frea­că gălbenuşurile cu lingura de zahăr păs­trată şi cu uleiul, apoi se amesteca usor cele doua compoztii. Se adauga in ploaie faina cernută cu pu­dra de cacao şi praful de copt.

Se curăţă perele de coajă, seminţe şi se taie felii. Două fe­lii se taie cubuleţe şi se amestecă în compozi­ţia de chec. Compozi­ţia se toarnă într-o for­mă de cozonac unsă şi tapetată cu făină, dea­supra se aşază feliile de pere şi apoi se in­troduce forma în cup­torul bine încins. Se coace circa 40-45 de minute, folosind pro­ba cu scobitoarea.

Chec de ciocolata cu pere

Chec_de_ciocolata_cu_pere

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. tare bun e acest chec, l-am facut si eu azi

  2. Checul de ciocolata cu pere nu e greu de facut, dar e asa bunnnnnnnnnn

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.