Chec cu visine si glazura de martipan

Printeaza

Chec cu visine si glazura de martipan din: unt, zahar, faina, lamaie, migdale, oua, martipan, esenta de migdale, praf de copt, lapte, visine, zahar pudra, colorant alimentar.

Ingrediente: Chec_cu_visine_si_glazura_de_martipan

  • 300g de unt, moale, plus extra pentru uns tava
  • 300g de zahăr
  • 375g de făină, plus extra pentru vişine
  • coaja rasă de la 1 lămâie (păstrează zeama pentru glazură)
  • 85g de orez măcinat sau migdale măcinate
  • 4 ouă, bătute
  • 25g de marţipan, refrigerat până când devine ferm, apoi ras
  • 2 linguriţe esenta de migdale
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • 200g de vişine glasate, spălate, uscate şi tăiate în sferturi

Ingrediente pentru glazura:

  • 500g de zahăr pudră
  • zeama de la 1 lămâie
  • 50g de marţipan
  • colorant alimentar roşu şi verde, sub formă de gel

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt şi tapetează o tavă pătrată, de circa 28 x 28cm, cu hârtie de copt. Pune toate ingredientele pentru aluat (cu excepţia vişinelor) într-un bol mare sau în bolul unui mixer cu stativ şi mixează-le până când obţii o compoziţie omogenă. Tăvăleşte vişinele prin puţină făină, apoi încorporează-le în aluat cu mişcări de împăturire, folosind o spatulă. Transferă aluatul în tavă şi dă prăjitura la cuptor 30-35 de minute, până când devine aurie, elastică la atingere, iar o scobitoare introdusă în miezul ei iese curată. Las-o să se răcească de tot în tavă.

Pentru a face glazura, trece zahărul pudră prin sită într-un bol, apoi adaugă zeama de lămâie şi suficientă apă pentru a obţine o glazură groasă, dar totuşi destul de fluidă. Transferă 3 linguri de glazură într-un bol mic şi pune-l deoparte.

Pune restul de glazură peste prăjitura răcită – ar trebui să fie suficient de lichidă pentru a se întinde singură; dacă nu, foloseşte un cuţit pentru a o întinde şi netezi. Frământă marţipanul pentru a-l înmuia, apoi încorporează suficient colorant alimentar roşu pentru a-i da o nuanţă de roşu aprins. Modelează-l sub formă de 48 de vişine.

Când glazura aproape că s-a stabilizat, aşază câte 2 vişine una lângă cealaltă pe glazură, în rânduri de câte 4, cu suficient spaţiu între ele pentru a tăia prăjitura în 24 de bucăţi egale.

Colorează glazura pusă deoparte într-un bol cu colorantul alimentar verde, apoi transfer-o într-un con de şpriţat cu o rozetă foarte fină la capăt şi şpriţează codiţe de vişine pe pandişpan. Când întreaga glazură s-a stabilizat complet, scoate prăjitură din tavă şi tai-o în 24 de bucăţi.

Chec cu visine si glazura de martipan

Chec_cu_visine_si_glazura_de_martipan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.