Chec cu şuncă

Printeaza

Chec cu şuncă din: faina, praf de copt, oua, sunca, masline verzi, branza gruyere, ulei de masline, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Chec_cu_sunca

  • 250 g faina
  • 1 1/2 lingurite cu praf de copt
  • 4 oua
  • 230 g sunca
  • 10 masline verzi
  • 230 g branza Gruyere
  • 240 ml ulei de masline
  • 350 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte măslinele două minute şi feli-ază-le subţire când s-au răcit. Intr-un cas­tron, amestecă făina cernută cu praful de copt, adaugă un praf de sare şi unul de piper, ouăle pe rând, vinul, uleiul, şunca tăiată mărunt, măs­linele şi brânza dată pe râzătoare.

Toarnă compoziţia într-o tavă e chec (mai mare) tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins 60 de minute, înainte de a scoate checul, fă testul scobitorii: dacă iese curată, este suficient copt.

Chec cu şuncă

Chec_cu_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.