Chec cu spanac

Printeaza

Chec cu spanac din: carne de curcan, oua, ceapa, menta, piper, sare, spanac, ceapa verde, usturoi, pesmet, unt, sare si ulei.

Ingrediente:Chec_cu_spanac

  • 500 g carne de curcan tocata
  • 2 oua
  • 2 ceapa potrivite
  • 1 lingurita cu menta tocata
  • 1 lingurita cu piper negru macinat
  • sare

pentru umplutura:

  • 1 kg spanac verde
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 lingura cu unt
  • sare
  • ulei sau unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi amestec-o cu carnea, ouăle, menta, sare şi piper după gust. Lasă deoparte.

Opăreşte spanacul în apă cu sare şi toacă-l mărunt. Pune-I într-o tigaie în care ai topit o lingură cu unt, amestecă şi adaugă usturoiul zdrobit.

Lasa 5-8 minute, amestecand des. Scoate-l cu spumiera si amesteca-l cu pesmet şi ceapa verde tocată fin.

Sărează după gust. Unge o formă de chec cu unt şi tapeteaz-o cu un strat subţire de compoziţie de carne.

Toarnă spanacul şi acoperă cu carne. Presează bine pe mar­gine, astfel încât să-i dai formă de chec.

Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 de minute. Serveşte-l cald sau rece.

Chec cu spanac

Chec_cu_spanac

Pofta buna!

 

 

 

Chec cu mazare si feta

Chec cu mazare si feta 

Chec cu mazare si feta din: mazare, faina, oua, lapte, ulei, praf de copt, feta. Ingrediente: 125 g mazăre 150 g făină 2 ouă 4 linguri lapte 4 linguri ulei 2 linguriţe praf de copt 200 g brânză feta   Mod de preparare: Mazărea se fierbe 10 minute în apă clocotită şi apoi se scurge. Ouăle […]

Chec cu ricotta si afine

Chec cu ricotta si afine

Chec cu ricotta si afine din: oua, zahar, unt, ricotta, vanilie, lamai, lapte, faina, praf de copt, afine. Ingrediente: 2 ouă 1 1/4 ceaşcă de zahăr 1 pachet de unt, la temperatura camerei 1/2 căni cu ricotta 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja de 3 lămâi verzi 1/2 ceaşcă de lapte 1 1/4 ceaşcă de […]

Chec cu costita

Chec cu costita

Chec cu costita din: oua, faina, praf de copt, costita, telemea, lapte, muraturi, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 200 g făină 400 g costiţă  150 g brânză telemea nouă 200 ml lapte 2-3 gogoşari muraţi 4 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g caşcaval cimbru piper sare   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.