Chec cu scortisoara si glazura de ciocolata

Printeaza

Chec cu scortisoara si glazura de ciocolata din: faina, unt, lapte, zahar, cacao, coaja de lamaie, praf de copt, zahar vanilat, scortisoara, ciocolata.

Ingrediente:Chec_cu_scortisoara_si_glazura_de_ciocolata

  • 8 linguri faina
  • 150gr unt
  • 100 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • coaja de la o lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri scortisoara

Ingrediente glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 30g unt

Mod de preparare:

Se pune untul moale intr-un bol si se freaca cu zaharul, cu un praf de sare si cu zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa. Se sparg oualele si se pun unul cate unul in compozitia de mai sus amestecandu-se continuu. Separat, se stinge praful de copt in putina zeama de lamaie si se toarna in compozitie.

Se adauga si laptele, coaja de lamaie si se amesteca usor sa nu se taie. Se cerne faina, se pune in compozitia de chec si se amesteca foarte incet ca sa nu se lase. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie pentru copt si se toarna o parte din compozitie.

Restul se amesteca cu scortisoara si cacaua, iar cu ajutorul unui bat de frigarui, se toarna pe deasupra si se fac diferite modele amestecandu-se usor.  Se lasa la cuptor, la foc potrivit. Intre timp, se pune ciocolata si untul sa se topeasca la baie de aburi. Dupa ce s-a racit, checul se imbraca in glazura de ciocolata si se lasa la rece.

Chec cu scortisoara si glazura de ciocolata

Chec_cu_scortisoara_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.