Chec cu portocale

Printeaza

Chec cu portocale din: suc de portocale, oua, zahar, faina, praf de copt, stafide, portocale confiate, hartie pentru copt.

Ingrediente:Chec_cu_portocale

  • 250 ml suc de portocale stors proaspăt
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri stafide
  • 2-3 linguri portocale confiate mărunţite bine
  • hârtie pentru copt

 

Mod de preparare:

Pregăteşti forma şi aprinzi cup­torul. Separi albuşurile de găl­benuşuri. Baţi spumă tare albu­şurile cu 100 g zahăr.

Separat, freci spumă gălbenuşu­rile cu zahărul rămas şi apoi pui alternativ, 150 ml suc de portoca­lă şi făina. La sfârşit, pui praful de copt şi fructele care au fost date prin făină.

Incorporezi albuşul în compoziţie, ca la tort. Pui compoziţia în formă şi o coci la foc mediu timp de 30 de minute minim, în primele 15 minute nu deschizi cuptorul!

Când e gata, laşi checul să se răcească în formă, apoi îl scoţi. Poţi însiropa checul cu sucul de portocale rămas.

 

Chec cu portocale

Chec_cu_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.