Chec cu portocale si cacao

Printeaza

Chec cu portocale si cacao din: faina, praf de cop, zahar vanilinat, zahar pudra, oua, margarina, portocala, smantana, lapte, cacao si sos de ciocolata.

Chec_cu_portocale_si_cacao

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 200 g zahăr pudră
  • 5 ouă
  • un pachet margarina
  • o portocală
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri cacao

Pentru servit:

  • sos de ciocolată
  • 1/2 portocală

 

Mod de preparare:

Margarina se pune la topit la bain-marie. Intre timp, smântână cu 50 g zahăr pudră şi cacaua se amestecă, se adaugă puţin lapte doar dacă amestecul este prea gros. Se stoarce portocala de suc.

Făina se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat si praful de copt. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi se amestecă după fiecare. Apoi, compoziţia se separă în două părţi, dintre care una mai mică.

In aluatul mai puţin se adaugă amestecul de smântână si cacao, apoi, în partea mai mare, se adaugă coaja de portocală şi sucul strecurat.

Se toarnă aluatul fără cacao într-o formă cu gaură la mijloc unsă si tapetată cu făină, deasupra se toarnă cel de cacao si se amestecă usor la suprafaţă cu o furculiţă. Se coace 40 de minute si se serveşte rece cu sos de ciocolată deasupra şi felioare de portocală.

 

Chec cu portocale si cacao

Chec_cu_portocale_si_cacao

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.