Chec cu piure de banane si nuci

Printeaza

Chec cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci

Ingrediente:Chec_cu_piure_de_banane_si_nuci

  • putin unt, pentru uns tava
  • 140 g faina integrala
  • 100 g faina
  • cate 1 lingurita bicarbonat de sodiu si praf de copt
  • 300 g piure de banane, din banane foarte coapte
  • 4 linguri sirop de agave
  • 3 oua mari, batute cu furculita
  • 150 ml de iaurt, cu continut scazut de grasimi
  • 25 de g nuci, tocate (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă de chec (hârtia poate depăşi cu 2cm marginea tavei). Amestecă făinurile, bicarbonatul, praful de copt şi un praf de sare într-un bol mare.

Mixează bananele, siropul, ouăle şi iaurtul. Adaugă rapid ingredientele uscate, apoi răstoarnă încet compoziţia în formă şi presară nucile, dacă ai decis să foloseşti. Coace checul 1 oră şi 10-15 minute sau până când o scobitoare introdusă până în miezul compoziţiei iese curată. Lasă tava să se răcească. Serveşte checul cald sau la temperatura camerei.

Chec cu piure de banane si nuci

Chec_cu_piure_de_banane_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.