Chec cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu: pere, faina, oua, zahar, stafide, rom, sare.

Ingrediente:Chec_cu_pere

  • 4 pere coapte
  • 150 g făină + 1 lingură făină pentru tapetat tava
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rom
  • sare

Mod de preparare:

Inmoi stafide­le în rom, în care ai adăugat 2 linguri de apă călduţă. Cureţi perele de coajă şi de partea lemnoasă, le tai cubuleţe, le prăjeşti în 30 g unt şi ames­teci până încep să se rume­nească. Le laşi apoi la răcit într-o strecurătoare.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Pui gălbenuşurile într-un castron, împreună cu zahărul şi freci gălbenuşurile până ce aces­tea se albesc. încorporezi apoi făina, în ploaie.

Incingi bine cuptorul. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un vârf de cuţit de sare. Adaugi în aluat şi cubuleţele de pară, stafidele cu rom şi, la urmă, spuma de albuşuri.

Amesteci cu o spatulă. Ungi cu untul rămas o formă de chec şi o tapetezi cu făină. Torni alua­tul în formă şi dai checul la cuptor. Când e gata, îl laşi să se odihnească 10 minu­te înainte de a-l răsturna şi-l serveşti călduţ sau rece, pudrat cu zahăr.

Chec cu pere

Chec_cu_pere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.