Chec cu pere
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu: pere, faina, oua, zahar, stafide, rom, sare.
- 4 pere coapte
- 150 g făină + 1 lingură făină pentru tapetat tava
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 50 g stafide
- 2 linguri rom
- sare
Mod de preparare:
Inmoi stafidele în rom, în care ai adăugat 2 linguri de apă călduţă. Cureţi perele de coajă şi de partea lemnoasă, le tai cubuleţe, le prăjeşti în 30 g unt şi amesteci până încep să se rumenească. Le laşi apoi la răcit într-o strecurătoare.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Pui gălbenuşurile într-un castron, împreună cu zahărul şi freci gălbenuşurile până ce acestea se albesc. încorporezi apoi făina, în ploaie.
Incingi bine cuptorul. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un vârf de cuţit de sare. Adaugi în aluat şi cubuleţele de pară, stafidele cu rom şi, la urmă, spuma de albuşuri.
Amesteci cu o spatulă. Ungi cu untul rămas o formă de chec şi o tapetezi cu făină. Torni aluatul în formă şi dai checul la cuptor. Când e gata, îl laşi să se odihnească 10 minute înainte de a-l răsturna şi-l serveşti călduţ sau rece, pudrat cu zahăr.
Chec cu pere
Pofta buna!