Chec cu pere, nuca si fistic

Printeaza

Chec cu pere, nuca si fistic din: faina, oua, cacao, indulcitor dein stevie, ulei, pere, sare, lamaie, nuca, esenta de rom, esenta de vanilie, fistic.

Ingrediente:Chec cu pere, nuca si fistic

  • 1 cană făină
  • 5 ouă
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri pudră de îndulcitor din ştevie
  • 4 linguri ulei
  • 2 pere
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 lămâie
  • 100 g nucă măcinată
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1/2 fiolă esenţă de vanilie
  • 50 g fistic mărunţit

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Speli perele, le tai în jumătăţi şi le cureţi de cotoare şi caseta cu seminţe. Le tai apoi în felii subţiri, pe care le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Baţi albuşurile cu sarea, până obţii o spumă tare, în care adaugi coaja rasă de lămâie şi îndulcitorul. Mixezi gălbenuşurile ci^ uleiul adăugat treptat, ca la maioneză.

Amesteci într-un bol făina, praful de cacao, crema de gălbenuşuri, esenţele şi spuma de albuşuri. Omogenizezi aluatul şi îl pui într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.

Aşezi deasupra feliile de pere, în prealabil trecute prin făină, pe partea aflată în contact cu aluatul. Presari fistic mărunţit.

Coci checul la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute. Il tai în felii după ce s-a răcit complet în formă.

 

Chec cu pere, nuca si fistic

Chec cu pere, nuca si fistic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.