Chec cu nuci si scortisoara

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu nuci, faina, zahar pudra, margarina, scortisoara, coaja de lamaie, praf de copt, bicarbonat.Chec cu nuci si scortisoara

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 150g zahăr pudră
  • 150g miez de nuci
  • 150g mărgarină său ulei
  • 250ml zeamă de compot de fructe
  • zahăr pentru pudrat
  • 1 lingură scorţişoară
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 liriguriţă bicarbonat

Mod de preparare:

Frecaţi margarina încălzită cu zahărul până se obţine o cremă pufoasă. Adăugaţi zeama de compot, făina amestecată cu nuca măcinată pusă în ploaie, aromele, praful de copt şi bicar­bonatul.

Turnaţi compoziţia într-o formă de chec unsă şi coaceţi la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute. Presăraţi checul cu za­hăr praf după ce se răceşte puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.