Chec cu nuca de cocos

Printeaza

Chec cu nuca de cocos din: zahar, apa, oua, sare, ulei, faina, cacao, nuca de cocos.

Ingrediente:Chec_cu_nuca_de_cocos

  • 250 g zahăr
  • 5 linguri apă
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 200 g făină
  • 1 lingură cacao (15 g)
  • zahăr vanilat
  • nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Albuşurile, separate de gălbenuşuri, le baţi spumă cu un praf de sare.

Separat, faci un sirop din 250 g zahăr şi apă, pe care îl fierbi şi îl adaugi peste albuşuri, amestecând continuu. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, uleiul şi făina în ploaie.

Torni apoi 3/4 din amestec în forma de chec, iar cel rămas îl amesteci cu cacaua până la omogenizare şi torni peste compoziţia din tavă, creând un model cu ajutorul unei furculiţe pe care o treci prin aluat.

Dai la cuptor să se coacă, timp de 40 de minute. Apoi presari zahărul vanilat şi nuca de cocos.

Chec cu nuca de cocos

Chec_cu_nuca_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.